Fietsverbinding over Reevesluis geopend

Fietsverbinding over Reevesluis geopend

Gemeente, Natuur, Nieuws, Regionaal 0 Comment

Nauta, Holtland en Siepel openen ontbrekende schakel over sluis

Gemeenten Kampen en Elburg zijn een fietsverbinding rijker. Een fietspad over de Reevesluis, dat te voet gepasseerd dient te worden, verbindt de Reevedam met de Drontermeerdijk. Hiermee is een nieuwe fietsverbinding ontstaan tussen de provincies Overijssel en Flevoland. Marianne Nauta, directeur Rijkswaterstaat, opende de passage bijgestaan door wethouders Holtland en Siepel.

Fietspad
Zowel aan noord- als zuidzijde van het water is in het Reevediep twaalf kilometer nieuw fietspad aangelegd. Een doorgaande route vanuit het Reevediep richting de Drontermeerdijk ontbrak nog omdat er nog gewerkt werd aan de Reevesluis.
Nu kunnen fietsers vanuit het Reevediep, via de Reevedam en over de Reevesluis, oversteken naar Flevoland. Vervolgens kan men vervolgen in zuidelijke richting naar Elburg of noordwaarts richting Roggebot of Dronten. Na het gisteren gecompleteerde rondje Drontermeer (zie onderaan) is er daarmee ook een nieuw fietsrondje Dronten-Kampen.

Marianne Nauta, directeur Rijkswaterstaat, knipt met Albewrt Holtland, wethouder gemeente Kampen, het lint door.

Opening
De ”fietspassage” over de sluis bestond uit het befaamde lintknipmoment door Marianne Nauta, directeur netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Midden-Nederland in bijzijn van wethouders Albert Holtland (Kampen) en Roelof Siepel (Dronten).
Projectleider René Waardenburg was ook aanwezig en zei: „In september wordt het Reevesluiscomplex officieel geopend. Wij willen de inwoners en toeristen in de omgeving al wel laten genieten van dit nieuwe fietspad. Wij merken dat hier veel vraag naar is en mensen er echt naar uitkijken”.

Drukte
De rij wachtenden, aan beide zijden, onderstreepten zijn woorden. De eerste vijftig passanten kregen een bidon en een tegoedbon voor een appeltaartpunt bij het naastgelegen restaurant At Sea. Aan Kamper zijde komen er nog bankjes bij, verzekert wethouder Holtland en vult aan: „We zijn bezig met het standplaatsenbeleid om meer foodtrucks en dergelijke toe te staan, zodat die al deze zomer langs de kant kunnen staan.”
Zijn Dronter collega Siepel vertelt dat er nog een uitkijkpunt komt in het najaar aan de Dronter kant van de fietsoversteek, ”compleet met parkeerplaatsen en fietsenstallingen”. Aansluitend op het afstappen voor de fietspasssage noemt Siepel het ”echt een stop voor de bezoekers”.

Wachtende passanten bij de niuewe fietspassage te voet over de Reevesluis.

Zie ook:
Schutsluis in Drontermeer gereed – bouw spuisluis gestart (2019 – video)
Koning bezoekt Reevediep maar opent geen vaarroute (2019)
Eerste paal Reevesluis geslagen door minister IenW (2018 – video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x