Bert Weever hekelt ”onvoorstelbare” Haagse regeldruk

Bert Weever hekelt ”onvoorstelbare” Haagse regeldruk

Nieuws, Politiek, Regionaal 0 Comment

Voorzitter IC Kampen en Kamper ondernemers in gesprek met TK-kandidaat Alwin te Rietstap (CU)

Tijdens een bedrijfsbezoek aan Postuma AGF in IJsselmuiden heeft Bert Weever stevige kritiek geuit op de politiek in Den Haag. De ondernemer en voorzitter van de Industriële Club Kampen noemde de Haagse regeldruk ”onvoorstelbaar”. Samen met andere ondernemers ging hij in gesprek met Alwin te Rietstap die verkiesbaar is namens de ChristenUnie voor de Tweede Kamer. De Overijsselse politicus luisterde aandachtig.

Knelpunten
De ondernemers uit Kampen en IJsselmuiden vertelden Te Rietstap over de knelpunten die zij ervaren in hun ondernemerschap. Dat spitste zich toe op de bekende verkeersknelpunten die de N50 en N307 veroorzaken. De N307 mag dan verbeterd zijn, de openstaande brug kan nog steeds voor files zorgen zoals vooral de aansluiting op de N50 vaak doet omdat de N50 volstroomt.
De laatste genomen maatregelen voor de verkeersveiligheid vallen niet in goede aarde. Vrachtwagenchauffeurs en motorrijders ervaren de situatie als onveilig door de smalle en afgesloten rijbaan. Jan Peter van der Sluis noemde het voornemen van de NS tot afwaardering van de dienstregeling ridicuul en zeer onwenselijk. Zo krijg je menen de auto niet uit en bovendien krijgt Kampen met Reeve een dorp bij inclusief inwoners.

Stikstofproblematiek
Verbreding van de N50 of opwaardering tot snelweg is al jaren onderwerp van discussie en onderzoek. In weekblad De Brug verbaasde een lezer zich achteraf over de zoveelste klaagzang. Hij constateert dat de reden van het laatste uitstel, de stikstofproblematiek, inderdaad opgang doet. Bepaalde planten in de (tussen)berm bloeien volop dankzij het stikstofgehalte. Dat zal alleen maar toename bij opwaardering van de autoweg dus hoe kunnen we toch praten over duurzaamheid en milieu?
Het RIVM heeft vastgesteld dat de IJsseldelta wat stikstofuitstoot betreft in de gevarenzone komt. De betreffende Bruglezer vraagt zich af ”hoe lang en hoe veel we bereid zijn te offeren aan onze afgod De Economie”.

Erik Postuma leidt CU-TK-kandidaat Alwin Te Rietstap rond door zijn bedrijf Postuma AGF.

Regiovertegenwoordiging
Weever gaf ook aan veel belang te hechten aan vertegenwoordiging van de regio in Den Haag. Hiermee stemde Te Rietstap in. Hij is momenteel wethouder in Hardenberg. Met een knipoog gaf hij aan geen moeite te hebben met de VVD’er Weever tussen de Kamper fractieleden van de CU want daarmee zit hij in Hardenberg in de coalitie. Als kandidaat voor de Tweede Kamer staat Te Rietstap op de vierde plaats van de CU.
Eén van de ondernemers merkte op dat ”de cultuur in Den Haag het land op slot zet”. Te Rietstap luisterde toe, vroeg soms om nadere informatie en benadrukte dat hij alles mee zal nemen naar Den Haag maar in zijn eentje niet de wereld kan veranderen. Na het diner en het gesprek leidde Erik Postuma de aanwezigen door zijn bedrijf. Een voorbeeld van bloeiend ondernemerschap. Ondanks de knellende infrastructuur rondom zijn vestigingsplaats.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x